Плаж Силистар

Рейтинг:
0 / оценки

На 5 км южно от село Синеморец по пътя за село Резово е отбивката за последния плаж преди границата с Турция. По около 1 км разбит път, лъкатушещ през гора, се достига до обширен паркинг. След няколко метра се открива невероятна гледка.

Силистар е може би най-красивият залив по нашето Черноморие. Заради дълбокия залив водата почти винаги е спокойна, през лятото е топла и много чиста. Плажът е с дължина около 1 км и ширина около 50 м. и е покрит е със златист пясък.

За любителите на плуването, брегът е много приятен и плавно преминаващ в дълбочина, а гмуркачите трябва да внимават с подводните пещери, има вероятност от водовъртежи. Плажът е едно от предпочитаните сърф места по нашето Черноморие.

В единия му край има заведение, където можете да се разхладите. До самия вход за плажа има къмпинг.

От 1992 г. паркът Силистар е обявен за Защитена местност Силистар. Попада на територията на природен парк „Странджа“, охранява се и се контролира от служителите на държавно горско стопанство и общинската администрация в Царево и дирекцията на природен парк „Странджа“. Силистар е част от защитени зони „Странджа“ за опазване на дивите птици и природните местообитания. По дюните и скалите наоколо гнездят редки и защитени птици като скален орел, черен щъркел, гълъб хралупар и други.

Потребителски мнения от мрежата:

Много красив плаж.Отбивката от главния път до плажа,е черен път,но си заслужава.

Тук синевата на морската вода прелива във всички нюанси, а на пясъчното дъно можеш да откроиш всяко камъче, мида или друг морски обитател. А между скалите се образуват естествени вани, в които водата е толкова топла, че не ти се иска да излезеш. Невероятно място,което скоро може да бъде превърнато в поредния бездушен курортен комплекс.

За мен там е рая на земята! Надявам се Данчо ментата да бъде поне малко човечен да не го застрои! А хората които ходят там, моля поддържайте чисто! :)

Страхотен плаж- фин и чист пясък, кристална вода, красота, спокойствие, тишина! Задължително трябва да се види!

Тази година за първи път го посетихме. Девствено,великолепно и прекрасно място по нашето Черноморие...

Красиво диво място! Можеш да храниш костенурки, има и диви коне!

Засега обстоятелството, че е защитена местност е предпазил Силистар от застрояване. Внимавайте през топлите месеци – има змии в гористите области. Пътят дотам е труден за откриване и мястото е още диво. За да стигнете с кола до самия плаж ще трябва да заплатите такса за „паркинг“.

През Средновековието тук е имало селище с пристанище, което продължава да функционира докъм края на 18 в.

Уникално място един от малкото останали девствени плажове по нашето черноморие.За съжаление през последните 2-3 години се напълни с т.нар. "природозащитници",които са свикнали да почиват гратис,нищо лошо за това,но по цял ден се друсат и наливат с алкохол,а след тях остават тонове боклуци.Вече осраха и Силистар,дано не сторят същото и с Липите и Листи,но зимата бат ви Боко оправи пътя до Резово и вече тези девствени кътчета са достъпни за най-долната измет в България,неизтрезнялите и неспиращи да се друсат природозащитници.Иначе дядката,който събира пари за паркинг или да преминеш през бариерата,от това лято вече 4 лв.,та този дядото на небезизвестния депутат от ДПС Йордан Цонев,който има наследствена къща в Резово.

Никога не съм била на по хубаво място на плаж! Разкошно е! Много чисто, прекрасен пясък и удивително чиста вода!

Днес бях там плажа е уникален но една много малка подробност страшно много ме ядоса имаше над сто коли и като влезнеш в местността за плажа ти искат три лева на кола за да е пазят иначе не те пускат къде е държавата и този Бойко Борисов пътя до там е ужасен язък за уникалните места които имаме в тая държава

спокойствие,тишина,естествена природа без бетонови хотели!но няма никакви условия за пренощуване!!!!!има само един къмпинг!

Плажа и природата са страхотни, но не се лъжете да ходите на къмпинга. Има една заядлива бабичка, която стопанисва къмпинга. Бях там за три дни и се карахме 15 пъти за щяло и нещяло. Ходи и дебне посетителите и всеки и е длъжен за нещо, а плиткия и мозък не осъзнава, че реже клона на който стои.

Здравейте, посетих плажа в края на месец юли, природата е найстина забележителна. Самият плаж също, но вече и там е доста пренаселено, има страшно много хора все едно сме на Слънчев бряг. Иначе реката която се влива също е много красива.

Това е любимият ми плаж. Едно от последните полудевственни плажове по нашето Черноморие, За огромно съжеление обаче и мен ме дразнят грозните заведения колибки там и паркинга за 4 лева на нивата.

Това е най-красивото място на Българското черноморие! Дано успеем да го съхраним!