Геша

Геша е село в Северна България. То се намира в община Дряново, област Габрово. Еко-селище „Геша Вю” се намира в близост до Велико Търново, Габрово и Трявна - центъра на традицията и културата на България. Изградено е в хармония с местната природа и следвайки естествения релеф на земята. Върху площ от 67 000 кв. м. са изградени 75 еднофамилни жилища и комплексна сграда с хотелска и търговска част с обща разгъната площ от близо 19 000 кв.м. Къщите са внимателно разположени сред дървесната растителност, като от всеки балкон се разкриват зашеметяващи гледки а комплексната сграда „ Кортярд” оформя центъра на селището следвайки традиционния градоустройствения модел на всяко естествено развито населено място. Средата на селището се допълва от оригинални каменни зидове, естествени зелени площи и алеи без асфалт и бетон. Със собствен горски парк от 18 000 кв.м. и запазена естествена растителност през всички четири сезона усещането е за прилив на енергия и свежест.
  • Площ 10,986 km²;
  • Население 21;
  • Надморска височина 385 m;
  • Пощ.код 5370;
  • Тел.код 0676;
  • Мпс код ЕВ;
  • Община Дряново;
  • Област Габрово;
Храмът в селото носи името „Св. Рождество Богородично“ и е иизграден само и единствено с дарения. Пази се и списък с всичките дарители (75). През 2015 година дългите усилия се увенчават с успех и е направен основен ремонт на храма.

Седемдесет и петте еднофамилни къщи построени в селище Геша вю са проектирани в традиционния архитектурен стил за района в съчетание с функционално вътрешно разпределение и специално разработен интериорен дизайн осигуряващ уют и комфорт за ползвателите. Комбинацията от качествено строителство, модерни нискоенергийни климатични инсталации, традиционни камини и обзавеждане от естествена дървесина и тъкани гарантират качество на живот и отдих за всеки.

Със своят стил, архитектура и концепция, „Геша Вю” печели най-високото отличие на международните награди „Бентли” за най-добър проект за 2005 и 2006 година, както и за най-добър имот в България за 2006 год.

Селището ще функционира целогодишно с ежедневни събития, както за местните посетители, за индивидуалните собственици и почиващи, така и за чуждестранни гости. В допълнение към това, ще покрива многостранните интереси на гостите, вариращи в широк кръг от изисквания за отдих, спорт и развлечения.